logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
September 2013 (3)
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Loppmarknaden succé

Tack vare alla våra säljare och alla som kom och fyndade blev loppmarknaden i båtparken betydligt mer lyckad än förra gången. Det vimlade av folk och cyklar och barnen lekte i lekparken, och kaféet hade fullt upp.

Kanske gjorde vädret sitt till. Sommarens sista dag i parken, med värme och solglimtar. Se några bilder här eller på Facebook-albumet.

Loppisgruppen tar gärna emot synpunkter. Lite bättre varje gång är ambitionen. Mejla till loppis@skarpnack.org.

loppmarknad båtparken

Bord till salu  först till kvarn

Föreningen fortsätter att förnya uthyrningsmaterielen. Femtio nya fällstolar är inköpta och snart är alla bord utbytta. Därför avyttrar vi fyra fällbord av masonit för 25 kronor styck. De är inte så vackra men de håller mycket bra för inomhusbruk.

Tältsäsongen är över och snart även fasadmålningstiden. Men vi har inomhusställning som kan användas i trapphus och multistege, och vi har tapetbord. Stolar och bord kan användas inomhus vid kalas! Det finns stora termosar och kastruller och kokplattor. Kolla hemsidan, uthyrningsmaterial.

bord till salu

Skaffa dig lite mer kunskap om området!

Till föreningens 80-årsfirande 2007 tog vi fram en historisk exposé över det som på 1920-talet blev Skarpnäcks Trädgårdsstad och Pungpinan. Det är en 24-sidig skrift med viktigt och oviktigt om omgivningarna och hela föreningens historia sedan starten 1927.

Du som är nyinflyttad och nyfiken får här veta lite om varför husen ser ut som de gör, de olika epokernas arkitektur, och tanken bakom stadsplanerna.

Via vår hemsida kan du se broschyren i litet format. Beställ den från  föreningen, info@skarpnack.org. Bör finnas i varje hem! 

80-årsbroschyr

Så går det med Öppen Fiber

Eftersom utbyggnaden av Sveriges fibernät görs på kommersiella grunder så prioriteras de fastigheter som är mest lönsamma att ansluta. De kvarter som redan hade rör/ledningar dragna har kommit först.

Föreningen har kontakt med Telia och Com Hem och pressar på för att avtal ska kunna göras med de områden som ännu är fiberlösa. Under hösten hoppas vi att berörda fastighetsägare ska få mer information.

Se mer info på vår hemsida.

Öppen Fiber
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.