logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
September 2013 
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Loppmarknaden annonseras mer

Vår loppmarknad den 15 september kommer att annonseras mer än i fjol för att fler köpare ska känna till den. Affischering kommer att ske i bl.a. Bagarmossen, Skarpnäck, Kärrtorp och Dalen.

Anmäl dig till loppis@skarpnack.org du som vill rensa vind och källare och göra plats för nya fynd. En plats kostar 50 kronor, och vill du hyra ett bord kostar det 50 kronor ytterligare. Kom och sälj!!!

loppiskarta

Ändrad parkering

Bland annat för att "skoltåget" inifrån trädgårdsstaden ska komma till och från trafikljuset vid Sockenvägen/Statsrådsvägen på ett bekvämt och säkert sätt i vinter har parkeringsbestämmelserna för infarten på Statsrådsvägen ändrats!

Parkering är nu förbjuden på den belysta sidan, med nummer 2 och 4. På ojämn sida utan belysning gäller sjudagarsparkering under de ljusa årstiderna och parkering med en städdag mellan 1 november och 15 maj. Den belysta trottoaren ska plogas med samma prioritet som gatan, den andra sidans trottoar på servicedagen.

Observera att omskyltning redan är gjord. Parkera på rätt sida så att det är en vana när vintern kommer. Det är alltså redan nu förbjudet att stå på belysningssidan.

parkering

Livlig korsning

Ekodirekt har nu övertagit Konsums lokaler på Gamla Tyresövägen. Vi önskar företaget lycka till  och hoppas att kundtillströmningen blir så stor att butiken kan överleva.

Restaurang Sapori i Barnvagnsfabriken verkar ha etablerat sig bra i konkurrens med Enskede krog. All närservice som kan bestå är trevlig.

Bygg- och vägarbetena i korsningen är nu avslutade. Kvar att åtgärda är Sockenvägen mellan Kärrtorpsvägen och Statsrådsvägen, som ska asfalteras innan vintern. Detta ska åtgärda en del buller och minska vibrationer i fastigheterna. Trafikbelastningen på denna enda väg till och från Bagarmossen förblir dock lika stor.

Eko_Sapori
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.