logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
September 2012 (3)
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd sammanträder öppet torsdagen den 27 september klockan 18 i Skarpnäcks kulturhus. Föredragningslista finns på stadsdelskontoret och här, Stockholms hemsida.

Nämndsammanträdena är en möjlighet att göra din röst hörd, direkt till politikerna.

nämnden

Nya parkeringsregler

Nu införs PYTT (parkering i ytterstaden) i vårt område. Det blir ständigt parkeringsförbud på den sida om gatan som har belysning/trottoar.

På vintern får man parkera bilar, motorcyklar och lätta lastbilar på den andra sidan, alla dagar, utom en städdag. Då blir man tvungen att hitta parkering på en annan gata i området.

Detta är till för att man ska kunna ploga ordentligt, kunna ploga trottoaren utan att riskera att skada fordon och kunna ploga rent så det går att parkera på andra sidan.

Under resten av året gäller 7 dagars parkering på servicesidan. En sida av våra gator kommer alltså att få ständigt parkeringsförbud. Gäller från och med första november. Se Stockholms hemsida.

Pyttskylt

Ny ÅVC för trädgårdsavfall

Stockholms stad har öppnat en återvinningscentral bara för trädgårdsavfall, och den ligger väldigt bra till för oss! Selaövägen 17, vid Bilprovning. Se Stockholms hemsida. Där finns en broschyr att ladda ner.

För dig som inte vill vänta till vecka 40 med att elda ditt trädgårdsavfall är detta ett bra alternativ. En del grannar blir nog glada för att slippa röken.

Rishög

Loppmarknaden över förväntan

Områdesloppisen i Lagmansparken drog mer än femtio bord, långt mer än väntat. Vädret kunde varit sämre, så det hela avlöpte smidigt och trevligt. Det skulle gärna kommit fler köpare och det får vi ta till oss till nästa gång. För ni vill väl att vi gör ett nytt försök om ett år?

Kom gärna med synpunkter och erfarenheter. Till föreningens mejl och/eller Facebooksida.

Granskapsloppis

Rättelse: Nämndemansbackens 50-årsfirande

I ett tidigare nyhetsbrev stod lite om att det var 50 år sedan Nämndemansbacken byggdes. Det firande som visades upp utspelade sig i samfälligheten Riksmarskalken, och inget annat! Tack felfinnaren!

Skicka gärna in underlag för notiser. Trädgårdsstadsföreningen är inte mer än medlemmarna gör den till, och styrelsen är långt ifrån allvetande.

Nämndemansbacken
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.