logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
September 2012 
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Köp och sälj på vår egen loppmarknad!

Söndagen den 23 september blir det loppis i Båtparken, alias Lagmansparken. Men för att du som längtar efter att göra fynd ska få det så måste du som brinner för att sälja ditt överflöd passa på!

Boka plats för 50kr/plats med eget bord eller föreningens bord för 100 kr/plats!! Anmälan till <loppis@skarpnack.org>.

Enkel servering ska finnas på plats, med fika och varmkorv. Vi efterlyser en skolklass t.ex. som kan driva serveringen och få intäkten! Mejla oss!
Aktuell info på föreningens hemsida och på Facebook.

båtparken

50-årsfest på Nämndemansbacken avlöpte väl

1962 började Nämndemansbacken att byggas i SMÅAs regi. Göhte och Ulla Lann hör till dem som byggde sitt hus själva och de bor fortfarande kvar.

I slutet av augusti, en ljum sommarkväll, firade kvarteret Riksmarsken med en gemensam kräftskiva på gården. Från de äldsta till de yngsta tävlade om att ha roligast!  På föreningens hemsida finns fler bilder från tillfället.

50-år på Nämndemansbacken

Smalare väg med cykelbanor

Ombyggnaden av Sockenvägen mellan Holmögaddsvägen och Statsrådsvägen ska vara klar om några veckor. Trafikljusen är i gång men bara på tidsstyrning ännu.

Nu borde det vara dags att åtgärda sträckan mellan Statsrådsvägen och Kärrtorpsvägen! Hör av dig till politikerna, både till Stadsdelsnämnden och till Trafik- och renhållningsnämnden. Båda instanserna påstår att de vill att gräsrötterna engagerar sig mer!

vita stenen

Bagisskogen?

Remisstiden för att ha synpunkter på planförslaget Sambandet mellan Bagarmossen och Skarpnäck är nu förbi. Du som vill hålla dig informerad kan kolla Stockholms hemsida.

I föreningens södra del finns boende som inte vill att "Bagisskogen" rörs, i den norra delen finns boende som inte vill att trafiken på Sockenvägen ska öka, utan minska. Eftersom dessa två ståndpunkter är oförenliga tar styrelsen inte ställning i frågan. Vi informerar, tex om när Mitt i Söderort har insändare eller artiklar om  saken, se här. En rekommendation är att ta kontakt direkt med de politiker som du tror kan göra skillnad. Ju fler som hör av sig desto större effekt!

bagisskogen

PRESSTOPP
Den mobilmast på "Nämndemansbacken" som fått bygglov enligt förenklade bygglovsregler har överklagats. Bygglovet har nu avslagits, med hänvisning till att fel paragrafer i Plan- och bygglagen använts. Detta beslut kan i sin tur överklagas. Läs beslutet här!
plats för mobilmast?
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.