logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
Oktober 2013 (2)
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Träffa politiker och diskutera trafik!

Sockenvägen har sedan början av 1950-talet haft mer trafik än som varit avsett och som den är byggd för. Även gamla Tyresövägen trafikeras mer än man kunde drömma om på 1920-talet.

Med anledning av utbyggnadsplanerna för Bagarmossen har vi försökt få till en diskussion med politikerna, vilket nu krönts med viss framgång. Lördagen den 9 november har ett par politiker från Stadsdelsnämnden lovat att komma till det hårdast trafikerade avsnittet av Sockenvägen för att prata med oss som bor i området.

Det blir tillfälle att tala om framtida kommunikation med ett expanderande Bagarmossen, men även att framföra önskemål om hur dagens situation skulle kunna förbättras. Håll utkik efter närmare detaljer i e-posten och på hemsidan och på Facebook.

Sockenvägen

Öppen Fiber kommer närmare

Du som bor området som gränsar till Kyrkogårdsvägen och du som bor i kvarteren kring Länsmansvägen kommer innan årsskiftet att bli erbjuden Öppen Fiber genom Telia.

Sekreterarbackens gruppfastigheter har fått ett erbjudande om fibernät som diskuteras och vi hoppas att även Nämndemansbackens olika föreningar ska kunna få göra en skarp intresseanmälan i närtid.

Öppen Fiber?

Återvinning försvunnen för alltid?

Förpacknings- och Tidnings-Insamlingens (FTI) förpacknings-
återvinningsstation som funnits på Nämndemansbacken är borta. Till allas förvåning och mångas besvikelse. 

Anledningen är att stationen stod på platsen med tillfälligt bygglov som inte får förnyas när det gick ut. FTI har stora problem med stationerna i Stockholm. Kommunen vill ha nära till stationerna, men har inga platser att anvisa. Att göra om detaljplanen på denna plats till yta för "sopstation" kan ta åratal av överklaganden.

Närmaste alternativ är vid Hemköp i Sköndal och vid "Konsum" Gamla Tyresövägen. De containrarna har lov att stå på platserna i tre år ytterligare, till 2016. Ifall det inte går att få fram alternativa platser så kommer även de att försvinna. 

Saknad sopstation

Nollenergirenoveringen

I förra nyhetsbrevet angavs fel gatunummer till det hus på Länsmansvägen som håller på att få en ytterrock mot vinterns kyla. Det är ett 1940-talshus som ligger på nummer 32, med ryggen mot Ätravägen.

Gå förbi och läs av QR-koden utanför huset så kommer du direkt in på renZeros pilotprojekt på webben.

Länsmansvägen 32
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.