logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
Mars 2013 (3)
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Butiker i området 

På den tiden då cyklar och hemmafruar voro vanligast i området så fanns butikerna nära. I Pungpinan har funnits livsmedelsaffär på två ställen, på Statsrådsvägen en privat och en kooperativ affär, och vid Gamla Tyresövägen en fiskaffär. T.o.m. uppe på Riksrådsvägen fanns en livsmedelsbutik. Järnaffärer och färgaffärer och brädgårdar har funnits inom cykelavstånd. Systembolag och varuhus i Kärrtorp! Se hemsidan!

Vilken service som etableras beror på företagarnas antaganden om kunder, vilken som blir kvar hänger på oss, alla. Gynna affärerna i vårt område om du vill ha dem kvar. 

Konsum Hemgården på 1950-talet.Konsum Hemgården

Parkeringsregler 

De nya parkeringsreglerna har efterlevts bra. Parkering i ytterstaden (PYTT) innebär att det är ständigt parkeringsförbud på en sida och parkering tillåten, med en servicedag i veckan, på den andra sidan. 

Tunga fordon, över 3,5 ton, får inte parkeras över natten. Containrar får inte ställas på gatan eller trottoaren utan tillstånd och avgift! Detta gäller även byggsäckar.

Men det finns en miss i systemet! Arbetsfordon (oregistrerade) ingår inte i någon av ovanstående kategorier. Den här grävmaskinen kan alltså stå parkerad på gatan på nätterna, förmodligen även på servicedagen! Parkering,se hemsidan!

grävmaskin

Årets Stockholmsbyggnad 2013 

De plåtklädda husen på Gamla Tyresövägen bredvid De Gamlas Vänner är i final i Årets Stockholmsbyggnad. Förra året vann husen i kvarteret Mursmäckan, stadsradhusen vid Kärrtorps bollplan! 

Det är vi vanliga stockholmare som ska rösta fram den vackraste, finaste, roligaste (eller nåt annat) stockholmsbyggnad. Gå in på Stockholms hemsida för att se alla finalister och för att rösta! Senaste röstningsdag är 14 april.

grävmaskin
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.