logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
Maj 2012
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Samråd om förbindelsen Bagarmossen-Skarpnäck

Nu kommer information om programarbetet. Samråd hålls 13 juni-31 juli 2012, och den 18 juni  är det öppet hus i Skarpnäcks kulturhus. Se information på Stockholms hemsida.

Nu, fredagen den 11 och lördagen den 12 maj pågår en boendedialog i Bagarmossen med många politiker och tjänstemän på plats! Det är kort varsel men passa på att prata med  tex  Sonny Österman, ordförande i stadsdelsnämnden, eller Mats Berglund som har hand om parkmarken. Hela agendan här!

Programsamråd

Lagmansparken!

Den 22 maj, klockan 9, kommer stadsdelens parkansvarige, Mats Berglund, att inspektera båtparken tillsammans med föreningen. Du som är så intresserad att du kan ta dej tid är mycket välkommen att hjälpa till att titta och ha synpunkter. Vi ses i parken!

Båtparken

Majbrasan lyckad och stämningen god

Rishögen blir större för varje år. Vi kan inte klaga på bränsle, och brasan brann länge. Men gott folk, dröj kvar, det är varm och gott hela natten! 

Styrelsen tackar för alla uppskattande ord, valborgselden är verkligen en omtyckt tradition! Vi tackar även spontankören som sjöng från Fantomenbacken.  Och ett stort tack till er som fyllde på med ris från reservhögen!!!

Nu är eldningssäsongen över och nästa gång vi får elda i våra trädgårdar är vecka 40, 1 oktober till 7 oktober.

Eftersläckning

Mursmäckan är Stockholms vackraste nybygge

Stadsradhusen med adress Sophie Sagers gata och Kärrtorpsvägen (kvarteret Mursmäckan) har av vanliga stockholmare röstats fram till Årets Stockholmsbyggnad 2012. Kvarteret är Trädgårdsstadsföreningens utpost i norr.

På Stockholms stads hemsida finns lite mer läsning om alla kandidaterna i tävlingen och röstfördelning.

kv Mursmäckan

Slumpen bort!

En del är borta, något är kvar: Rörmokarklove, rensfjäder och antik lödkolv. Finns i förrådet, används aldrig. Se här hur grejorna ser ut och kostar.

Observera inför hyra av tälten: Det ingår stolar och bord, sladdvinda, stora termosar, kokplatta, kastruller. Se hemsidan!

lödkolven
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.org
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.