logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
Juni 2013
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Vem vill måla Vita Sten vit?

För knappt ett år sedan tvättade medlemmar i vår förening ren gränsstenen vid Gränsberget. Vita Sten, i gränsen mellan Hammarby, Enskede och Skarpnäck. Vi har fått lov av Riksantikvarieämbetet att kalkstryka stenen men inte hunnit med det.

Du som vill sätta av nån timme en skön försommarkväll att måla stenen vit, hör av dej.  Det är roligast om vi blir några stycken.

Stadsmuseet är på gång med en riktig skylt. När stadsdelsnämnden allokerat medel kommer den nog dit.

vita sten

Boulesäsongen har börjat

Föreningen har tre uppsättningar klot till utlåning! Våra kvartersparker är som gjorda för detta trevliga pensionärs(?)-spel. Passa på att träffa barnen i sandlådor och gungor! Ring materielförvaltaren och boka!

Alla kvartersparker är lämpliga för spel, en del med sol hela dagen, andra med skuggiga delar. Talmansparken har just fått en ny hårdgjord yta avsedd för boulespel.

bouleplan

Inbrottsäsongen har börjat

Tillfället gör tjuven, är talesättet. Det är varmare, människor rör sig mer ute, det cyklas, arbetas i trädgårdar, man är ute mer på natten. Det finns fler saker att stjäla och fler tillfällen.

Tillgrepp av redskap och cyklar m.m. på våra tomter sker slumpvis och har alltid skett. Några blir aldrig drabbade, andra gång på gång. Goda regler är att ta in saker du inte vill bli av med under natten, eller låsa fast dem. Vakta din grannes hus så kanske vi även slipper några inbrott.

hänglås
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.