logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
Juli 2013
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje
Sommaren är kort

Ifall du inte är borta från trädgårdens prakt så finns det aktiviteter i närområdet, t.ex. det upprustade Flatenbadet. Är du ung finns tips om aktiviteter och om du är gammal så finns det tips även för dig!

I Nyhetsbrevet e-skarpnäck från stadsdelsförvaltningen presenteras vad som sker i Skarpnäck. Du kan prenumerera på e-brevet, eller så kan du läsa senaste numret på webben.

badet

Prata med dina grannar!

När man valt att bosätta sig i ett tätt villaområde så har man ju grannarna alldeles inpå. Gör det till en fördel! Du som är nyinflyttad: Ta kontakt med grannarna och börja umgås. Rätt som det är behöver du låna något eller vill ha hjälp med att ta in posten.

Nu i semestertider ökar inbrottsrisken. Det har redan skett fräcka inbrott. Riktiga lås och larm är att rekommendera, men håll uppsikt över dina grannars hus och tala om när du är borta och be någon tömma din brevlåda, och kanske klippa gräset.

töm brevlådan

Ställningar, stegar och annat finns att hyra

Det är högsäsong för ommålning och trädgårdsarbete. Kolla upp ifall föreningens utrustning är ledig. Om det regnar så att det inte går att måla så kan du hyra våra partytält i stället.

Sommaren har eldningsförbud, så trädgårdsavfall måste läggas på hög eller köras bort. Hyr vår kompostkvarn så kan du slippa köra till tippen med sånt som kan komposteras! Högdalens anläggning för trädgårdsavfall är öppen mån-tor 10-20, fre-sön 9-17. 
ställning

Passa på att bli av med ditt elektronikskrot!

Under juli så kan du få farligt avfall och småelektronik hämtat gratis vid dörren! Passa på om du är hemma! Se på Stockholms hemsida.

lampskrot

Vita Sten väntar ännu på att bli vitare

På grund av klent intresse (med viss underdrift) så har vitkalkningen av den forna gränsstenen mellan Hammarby, Enskede och Skarpnäcks ägor flyttats till i början av augusti (2013).  Anmäl intresse!

Inte heller Stadsmuseet, som utlovat en permanent skylt, har visat framfötterna. Finansieringen är klar, tillverkare anlitad, men var är skylten?

vita sten
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.