logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
Januari 2013 (2)
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Öppen Fiber, osnabb utbyggnad

Framtidssäkrad bredbandsanslutning kallar Telia Operator Business sin Öppen Fibersatsning. För många av oss är inte ens nutiden säkrad och utbyggnaden av fibernätet till de kvarter som ännu inte är anslutna är osäker.

Den 21 januari hölls åter ett säljmöte med kallelse till de områden som redan har anslutningsmöjlighet. Man vill nå upp till 60 % anslutning , och rabatterar därför köpesumman ner till 17.300 kronor. 

En liten öppning kan finnas för de kvarter som ännu är uteslutna och det är kunddriven anslutning. Samla ihop en namnlista i kvarteret och skicka direkt till Telia eller skicka in den till Trädgårdsstadsföreningen, så skickar vi den vidare. 60 % och mer kanske kan hjälpa. De kvarter i området som inte är anslutna syns på kartan till höger, eller här. Engagera dina grannar!

Länk till information från Telia Operator Business.

Öppen Fiber

Service som kommer och service som går

Coop Nära i korsningen av Gamla Tyresövägen och Sockenvägen ska läggas ner den 1? mars. Butiken har funnits sedan området byggdes så det är inte bara en närservice som försvinner utan den sista levande länken till begynnelsen.

En ny restaurang öppnar i Barnvagnsfabrikens lokaler. En italienare som vi hoppas satsar mer på annan italiensk mat än pizzor. En restaurang där vi dödliga har råd att äta gott.

Skridskois är plogad på Flaten och vid Hellasgården! Skidspåren är preparerade i Nackaskogarna. Hammarbybacken öppen.

konsum 60-tal

Minns du?

Uppe på Riksrådsvägens "hyresradhus" forskar man lite i områdets historia och frågar om det inte blev protester när husen byggdes. Det finns inga spår av klagomål i föreningens papper, kanske var det en annan tid, då man förstod att man måste ta bort natur för att bygga bostäder? Minns du? Har du någon granne som kommer ihåg?

Det finns levande minnen från äldre dar i området, många i andra hand. Du som sitter på gamla historier, kontakta styrelsen!

Vi vill också få in foton på ursprungliga byggnadsdetaljer, och ritningar. Kontakta närmaste styrelsemedlem!

riksrådsvägens radhus

Årsmöte 13 mars!

Plats meddelas senare. Styrelsen planerar något lite roligare.

Du som vill ta upp något viktigt är välkommen att kontakta styrelsen eller att skicka in en motion. Vill du engagera dig så hör av dig till valkommittén, Tommy Karlsson, 08-659 82 55.

Styrelsen

ordförandeklubba
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.