logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
December 2013 (1) 
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Vinter på gång, vad gör snöröjningen?

Skarpnäcks stadsdelsnämnd hade på sitt senaste sammanträde en "hearing" om snöröjning, vad som gick fel förra säsongen och vad man gör för att det inte ska upprepas.

Förra säsongen var en 50-årsvinter. I söderort föll 40 cm mer snö än i resten av stan. PEABs underentreprenörer höll inte måttet. Trafikkontoret räknar inte med lika mycket snö kommande period. Entreprenörerna har trimmats och bl.a. utrustats med GPS så att de vet var de är och så att man i efterhand ska kunna se var de varit.

Våra lokalgator har inte högsta prioritet. Men i år är det sagt att gång- och cykelbanor ska prioriteras. Det ska bli enklare att komma till kollektivtrafiken.

På Stockholms hemsida kan du läsa om prioriteringarna. Det du inte hittar där får du väl kontakta föreningen om.  I korthet gäller detta: Det ska vara plogat 14 timmar efter det att snön slutat falla. Tre dygn senare ska infarter vara upplogade. Den som inte kan skotta själv kan få hjälp, ring biståndshandläggare. Kontakta felanmälan om du vill klaga på plogningen. Det biter bäst!

Snön kommer

Vad du kan göra för att underlätta

Parkera bara på den sida där det är tillåtet. Flytta bilen på städdagen, dagtid. Allra bäst är att ha bilen på tomten. På gatan blir den garanterat inplogad.

Klipp din häck och dina buskar så de inte växer utanför tomten. Även om din vintergrönska inte stör gångtrafiken så behövs förgårdsmarken för att lägga snön på, och buskar kan hindra plogfordonen så att de inte kommer intill kanten. Läs på Stockholms hemsida här.

Kråkrisvägen 2012

Trevlig Lucia

Du ska i dagarna ha fått föreningens julutskick i din brevlåda.  Vi tackar för det gångna året och hoppas du bidrar till jul- och nyårsstämningen genom att sätta ut marschaller på aftnarna.

Julklappspapper ska du kunna slänga i soptunnan eftersom avfallshämtningen brukar flyttas om i helgerna. I spisar och kakelugnar får man endast elda torr ved och tända med lite papper.

Sätt gärna ut en kärve åt våra småfåglar! Och fallfrukt till trastarna.

Koltrast
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.