logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
December 2012 
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Bättre ställning, nya bord

Lågsäsong ger lite lägre priser, så vi har passat på och upprustat den minsta hyrställningen. Den är nu en våning högre och har fått fler stödben och bättre hjul.

Vi har även inskaffat sex nya fällbara bord, att användas t.ex. till nyårsfest! Först till kvarn, förstås!

Zipupp

Gamla borden till salu!

Vi har sex bord som ska utmönstras. De har en bucklig laminatskiva på ovansidan som gör att vi inte vill hyra ut dem. Nu säljer vi dem för 50 kr styck! Mejla föreningen, <info@skarpnack.org>.

Glöm inte att vi har inomhusställningar/stegar och tapetbord! Passa på med inomhusjobb när utesäsongen är över.

gamla bord

Vad är Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening?

Jag brukar säga att föreningen är vad styrelsen gör den till. Det innebär att de medlemmar som deltar på årsmötet och väljer styrelsen har stora möjligheter att påverka föreningen. Men som medlem kan du föreslå styrelsen vad du vill och kan du bevisa att din önskan är allmänt spridd så försöker vi tillgodose den. Hör av dej, så behöver vi inte arbeta i blindo! 

Trädgårdsstadföreningens stora insatser för området är uthyrning av byggnadsställningar och partytält med mera, och anordnande av majbrasa. Vi försöker etablera loppmarknad på hösten, och årsmötet brukar innehålla någon nyttig eller rolig aktivitet.

För övrigt håller vi koll på vad som sker i området och har kontakter med kommunen både centralt och i stadsdelen.

Janne Gustavsson, ordförande

miljö

Tvärsan nyinvigd

Den lilla park som en gång gränsade till spårvägsreservatet vid Talmansgränd är nu omgjord och invigd av de närmast boende.

År 1956 arrangerades parken om efter klagomål på fotbollsspel, och en fotbollsplan anlades i stället vid Stråvägen, vilket måste vara den plan som ligger vi Gamla Tyresövägen. "Parken kan få en större uppgift som en lugn plats för små barn och för de gamla från det närbelägna Enskede Hemgård", som det formulerades i klagobrevet.

Är dagens barn så lugna att parken håller i ytterligare 56 år?

talmansparken
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.