logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
Augusti 2012 
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Musik på torpet

Det nyöppnade sommarkaféet i Pungpinetorpet är ett positivt tillskott i området. Vi hoppas det kan fortleva.

Söndagen den 19 augusti anordnas allsångskväll i torpets trädgård. Se kaféets hemsida. Bokning gäller!

Kärrtorpsfestival

Den 25 augusti är det festival i Kärrtorps centrum! Loppmarknad, uppträdanden, bio på Reflexen och öppet hus för barn på Turteatern. Se denna länk!

Pungpinetorpet

Förlängt plansamråd!

Planprogrammet för Bagarmossen-Skarpnäck har legat ute för samråd sedan den 13 juni. Samrådstiden har förlängts till den 31 augusti, så det finns fortfarande tid att skicka synpunkter till Stockholms stad.

Planerna har blivit kontroversiella eftersom många i Bagarmossen och Skarpnäcksstaden och i vårt område värnar "Bagisskogen". I föreningens norra område vill boende utmed Sockenvägen inte få ännu mer trafik på den överfulla gatan.

Just nu är det bästa sättet att göra din röst hörd att skicka in synpunkter på liggande förslag. Mer info på Stockholms hemsida.

trafik på Sockenvägen

Loppmarknad i Båtparken alias Lagmansparken

Som tidigare meddelats är loppis inplanerad söndagen den 23 september, klockan 12–15. Du som vill hjälpa till med planering och organisation hör av dig till info@skarpnack.org, eller närmaste styrelsemedlem! Du som har mejlat behöver inte höra av dej igen.

Vi tänker oss att den som har något att sälja lånar/hyr bord av föreningen. Föreningen står för enkel kaffeservering och reklamen innan.

Ingen båt i båtparken

Överklagad mobilmast

På på höjden mellan Nämndemansbacken, Hagtornsvägen och Stråvägen har Telia Sonera fått bygglov för en mobilmast (enl. PBL av 2 maj 2011). Detta beslut överklagades av boende i närheten och har inhiberats av Länsstyrelsen. Beslutet kan läsas här.

Huruvida denna mast, som vissa i området anser behövs (p.g.a. dålig mobiltäckning), och andra anser förfular och utgör strålningsfara, kommer att uppföras, står nu skrivet i Länsstyrelsens stjärnor.

mastplats?
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.