logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
April 2013 (3)
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Medlemsavgiften

Styrelsen har tyvärr inte kunnat sortera bort dem som redan betalt sin medlemsavgift, utan delar ut inbetalningsanmodan till alla medlemmar.  Vi skickar inte betalningsbekräftelse annat än på direkt anmodan. 

Till nästa år ska registret vara kopplat så att vi kan sortera ordentligt.

medlem

Eldningsrestriktioner och majbrasan 

Vår valborgseld är ett utmärkt sätt att slå två flugor i en smäll: att bli av med trädgårdsavfall och att få en fin brasa. Men brandkåren har synpunkter på hanteringen och högen får vara maximalt 7 meter bred och 3 meter hög. Därför ber vi dig att respektera vår avspärrning när rishögen blivit full! Dessutom är det förbjudet att lägga upp ris mer än en vecka i förväg.

Ris som inte får plats kan du elda på tomten eftersom det är eldning tillåten vecka 18, i den vecka som valborg inträffar. Trädgårdsavfall kan lämnas på Stockholms nya tipp på Selaövägen i Högdalens industriområde, bakom bilprovningen. Där kan allt biologiskt avfall lämnas, på brasan får endast torrt ris och torra klena grenar läggas.

brashög

Sälja lotter eller servera korv? 

Vi tar gärna emot medlemmarnas assistans på Valborgsmässoafton, då det är mycket som ska fixas för att alla ska få en härlig majbrasa! 

Kan du hjälpa till i fiskdammen, i caféet, sälja lotter, vakta elden inpå småtimmarna eller städa dagen efter? Då är du varmt välkommen att anmäla ditt engagemang till närmaste styrelsemedlem.

valborgseld

Pengar till klasskassa?

Vi söker en skolklass eller idrottsförening som vill anordna en aktivitet i anslutning till föreningens majbrasa! Det skulle kunna vara ett chokladhjul, "boll-i-hink" eller liknande ofarlig aktivitet som klassen eller föreningen sköter helt på egen hand och behåller hela intäkten av. 

Den förälder som tycker detta är intressant kan höra av sig till föreningen!

selma
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.